În atenția cetățenilor români de pretutindeni din Ucraina

Având în vedere contextul politico-militar ca urmare a agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei:

 

Pentru admiterea la studii de licență în anul universitar 2022-2023, cetățenii români de pretutindeni din Ucraina, domiciliați în regiunea Odessa, Ucraina, nu vor depune în dosarul de candidatură Declarația pe propria răspundere privind apartenenţa la identitatea culturală română, certificată de autoritățile române.

  • La dosar va fi depusă doar Declarația completată de candidat. Declarația certificată, conform legii, va fi depusă după sosirea pe teritoriul României, până la finalul semestrului I de studii a anului universitar 2022-2023, putând fi certificată pe teritoriul României de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, structură specializată în cadrul Guvernului României.

 

Pentru participarea la procesul de admitere pentru studii de licență în instituțiile de învăţământ superior din România, candidații care au absolvit învățământul preuniversitar din Ucraina în anul şcolar 2021-2022 vor putea prezenta Certificatul/Atestatul de finalizare a învățământului preuniversitar sau o Adeverință emisă de unitatea școlară unde a fost înmatriculat, din care să rezulte finalizarea studiilor de învățământ preuniversitar în anul şcolar 2021-2022.

  • Menționăm că autoritățile ucrainiene au anulat examenele de stat pentru finalizarea studiilor în învățământul preuniversitar in anul şcolar 2021-2022. Autenticitatea documentelor de finalizare a studiilor preuniversitare din Ucraina se poate realiza consultând registrul documentelor.

 

Mai multe informații aici.

Comments are closed.