Întrebări frecvente

Cum mă pot înscrie online?

Pașii care trebuie urmați pentru înscrierea online pot fi consultați pe website-ul admitere.snspa.ro. Accesează platforma la adresa admitere.snspa.ro, de pe orice dispozitiv de tip desktop PC, laptop, tabletă, telefon mobil, cu acces la rețeaua de internet, și deschide-ţi un cont de utilizator. Completează câmpurile obligatorii, încărcă documentele scanate/fotografiate, selectează facultatea și programele de studii la care vrei să te înscrii, achită online taxa de înscriere. Ghidul înscrierii online, aici

Trebuie să vin la sediul SNSPA pentru înscriere?

Nu. Înscrierea la programele de studii universitare de licență, masterat și doctorat ale SNSPA se desfășoară doar online, prin platforma admitere.snspa.ro.

Ce pot face dacă am greșit unele câmpuri din contul de utilizator, le pot corecta?

Datele completate pot fi modificate oricând în același mod în care au fost completate initial, cu respectarea calendarului admiterii.

Ce pot face daca doresc să încarc alt document scanat/fotografiat, alt eseu/ altă scrisoare de motivație/ altă prezentare PowerPoint?

În contul creat de tine în platforma online, poți înlocui documente deja încărcate, încărcând versiunea noua a acestuia (și ștergând, astfel, automat, versiunea veche a documentului), respectând calendarul admiterii, respectiv perioada de preînscriere.

Care este durata de valabilitate a unui cont de înscriere?

Contul cu datele de înscriere/logare este valid pe toată durata admiterii, adică până la finalizarea/finalizarea fișei de înmatriculare, dar se disting trei etape:

a) se permite revenirea în cont și modificarea oricăror date, până la încărcarea tuturor câmpurilor, plata taxei de înscriere de 80 lei și finalizarea înscrierii prin apăsarea butonului “TRIMITEȚI”. După această etapă datele introduse nu mai pot fi modificate.

b) după afișarea rezultatelor preliminare, se permite revenirea în cont pentru introducerea datelor referitoare la examenul de bacalaureat (medie examenului de bacalaureat, medie Limba și literatura română, notă proba obligatorie). După această etapă datele introduse nu mai pot fi modificate.

c) după afișarea rezultatelor finale, se permite revenirea în cont pentru generarea fișei de înscriere, salvarea și eventual tipărirea acesteia. După toate aceste operații revenirea în cont nu mai este permisă.

Cum să îmi stabilesc opțiunile?

Consultă lista cu programele de studii oferite de facultățile din SNSPA și alege pe acelea care răspund cel mai bine aptitudinilor, pasiunilor și dorințelor tale de formare. Fiecare candidat poate alege mai multe opțiuni în regim bugetat sau cu taxă pentru a crește șansele de a fi admis/ă la unul dintre programele de studii de la SNSPA. Vă rugam să rețineti că este foate importantă opțiunea 1 facută, noi înțelegând prin aceasta că la această opțiune vă doriți să fiți admiși.

De câte ori pot fi schimbate opțiunile?

De câte ori doriți, până la momentul finalizării înscrierii. Nu uitați! După ce ați selectat programele de studii, apăsați butonul “Salvează opțiunile”.

Pot să mă înscriu la mai multe facultăți?

Da. Există posibilitatea să te înscrii la mai multe facultăți.

Dacă mă înscriu la mai multe facultăți pot să folosesc acelaşi email pentru a-mi deschide un cont de utilizator?

Da. Poți folosi acelaşi e-mail.

Media de bacalaureat intra la calculul mediei de admitere?

Nu.

Listele cu candidații preînscriși pot suferi modificări de clasament?

Da, ca urmare a nepromovării examenului de bacalaureat sau a neîncărcării datelor referitoare la documentele de absolvire de către un candidat, listele pot suferi modificări.

Listele cu cei ADMIȘI pot suferi modificări de clasament?

Da, ca urmare a neprezentării la înmatriculare, conform calendarelor și condițiilor făcute publice de facultăți, după afișarea listelor de candidați admiși, care au promovat examenul de bacalaureat. Neprezentarea la înmatriculare în perioada menționată atrage după sine pierderea locului ocupat și astfel, listele pot suferi modificări, acestea producând modificarea ierarhiei în listele afișate.

Ce acte trebuie să încarce candidaţii de etnie romă pentru a se înscrie pe locurile speciale?

În vederea înscrierii la facultate, candidaţii de etnie romă trebuie să încarce în platforma online o recomandare din partea unei organizaţii legal constituite a romilor, indiferent de domeniul acesteia de activitate, în care se mentionează că respectivul face parte din etnia romilor.

 

Unde/cum achit taxa de înscriere?

Detalii despre taxa de înscriere la concursul de admitere şi modalităţile de plată, aici.

Dacă nu am card bancar, cum pot face plata?

Prin ordin de plată, în baza datelor care vor fi afișate de platformă. După efectuarea plății se revine în platformă pentru încărcarea documentului doveditor. După încărcare (upload), plata se consideră a fi efectuată.

Detalii despre modalitatea de plată, aici.

Ce reduceri/scutiri de taxă există?

Sunt scutiţi de taxa de înscriere candidaţii care încarcă următoarele acte:

  • Adeverinţă din care să rezulte că unul dintre părinţi este angajat al universităţii sau cadru didactic aflat în activitate sau pensionat
  • Certificat de deces, pentru candidaţii orfani, cu vârsta sub 26 ani.
  • Adeverinţă de la casa de copii sau centrele de plasament, pentru cei aflaţi în această situaţie.
  • Absolvenţii SNSPA vor beneficia de scutirea de la plata taxei de înscriere la concursul de admitere la oricare dintre programele de masterat organizate de facultăţile din cadrul SNSPA.

În ce condiţii se returnează taxa de înscriere?

Taxa de înscriere nu se returnează.

Plata taxei de înscriere se poate face cu cardul bancar al altei persoane?

Da, nu contează numele titularului de card. Cardul bancar trebuie să fie valid și plata va fi asociată celui care a creat contul de înscriere respectiv.

Am fost admis. Ce trebuie să fac pentru confirmarea locului?

Urmărește permanent calendarul admiterii și website-urile facultăților. După afișarea listelor cu toți candidații admiși pe locurile de la buget și taxă la facultatea aleasă, confirmă locul la programul de studii la care ai fost admis și înmatriculează-te.

Înmatricularea se va face după afișarea listelor de candidați admiși, prin depunera documentelor solicitate de către facultate, la secretaritele structurilor academice, conform calendarului și condițiilor făcute publice de facultate.

Candidații care au ocupat un loc finanțat de la buget depun la înmatriculare diploma de bacalaureat în original și achită taxa de înmatriculare. Candidații declarați admiși pe locurile cu taxă trebuie să prezinte la înmatriculare diploma de bacalaureat în original pentru conformare cu originalul și să achite taxa de înmatriculare și prima rată din taxa de școlarizare. Neprezentarea la secretariat în perioada menționată atrage după sine pierderea locului ocupat.

Facultatea va programa în prealabil depunerea documentelor cu respectarea tuturor normelor de asigurare a sănătății publice, conform calendarului aprobat.

Dacă am fost admis la două facultăți pot să le urmez în paralel pe ambele?

Da. Poți urma două programe de studii în paralel, dar poți beneficia de finanțare de la bugetul de stat doar la unul dintre programe dacă nu ai mai beneficiat până în prezent de un loc bugetat.

Dacă intru la taxă cum pot ocupa ulterior un loc bugetat, pe parcursul facultății?

Poți trece pe locuri finanțate de la bugetul de stat după procesul de reclasificare de la sfârşitul anului universitar, în funcție de media pe care o vei obține după primul an de studii.

 

Ce fac pentru a mă înscrie la mai multe masterate de la mai multe facultăți?

Pentru înscrierea la programe de masterat de la mai multe facultăți, transmite
un mesaj la adresa de e-mail razvan.cojocaru@snspa.ro, menționând facultățile la care dorești să te înscrii.

Veți achita câte o taxă de înscriere pentru fiecare facultate la care v-ați înscris.

 

Dacă ai nelămuriri legate de admitere, contactează-ne! Întrebarea ta va primi răspuns!