Admiterea la SNSPA a românilor de pretutindeni. Înscrieri online pentru admiterea la facultate

Cetăţenii de origine etnică română din Republica Moldova, Albania, Ucraina şi etnicii români cu domiciliul stabil în străinătate (români de pretutindeni) se pot înscrie online la concursul de admitere pentru programele de licență ale SNSPA, prin intermediul platformei admitere.snspa.ro.

Atenție! Românii de pretutindeni sunt cetățeni străini cu origini românești, care nu dețin buletin/carte de identitate românească, de provenienţă din: Republica Moldova, Serbia, Albania, Macedonia, Ucraina, Bulgaria, Croația, Grecia, Israel, Ungaria sau Diaspora.

 

Înscrierea candidaților la programele de studii universitare de licență ale SNSPA se desfășura online, în perioada 8-19 iulie 2024. Platforma de admitere se deschide pe 8 iulie, la ora 9:00, și se închide pe 19 iulie, la ora 14:00.

 

Admiterea la studii universitare de licenţă

 • Candidaţii etnici români vor fi admişi pe bază de concurs de dosar, în ordinea descrescătoare a mediei examenului de Bacalaureat, la programul de studii pentru care au optat.

Consultă procedura privind admiterea românilor de pretutindeni la SNSPA, aici.

 

Etapele înscrierii online

Etapa 1. Pregătirea înscrierii

Pentru înscrierea online la SNSPA ai nevoie de:

 • un dispozitiv de tip desktop PC, laptop, tabletă sau telefon mobil, cu acces la internet;
 • adresă personală de e-mail pe care să o monitorizezi constant;
 • aproximativ 15 minute pentru finalizarea cu success a înscrierii online la programele de studii ale SNSPA

Fotografiază sau scanează următoarele documentele necesare înscrierii:

 

Consultă oferta educațională a SNSPAprocedura de admitere și numărul locurilor scoase la concurs pentru etnicii români.

 

Etapa 2. Procesul de înscriere

Pentru înscrierea la concursul de admitere online la studii universitare de licență, la Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice, Facultatea de Management și la Facultatea de Științe Politice, trebuie:

 1. Să accesezi, în perioada 8-19 iulie 2024, platforma de admitere a SNSPA, dedicată cetăţenilor de origine etnică română din Republica Moldova, Albania, Ucraina şi etnicii români cu domiciliul stabil în străinătate (români de pretutindeni) și să deschizi un cont de candidat/ă. Accesează platforma de admitere online, aici!
 2. Să completezi corect și complet toate câmpurile din secțiunea “Profil”.
 3. Să încarci în secțiunea “Documente”, actele solicitate
 4. Să alegi facultățile la care vrei să te înscrii. Asigură-te că ai ordonat programele de studii în functie de opțiunile tale, pentru fiecare facultate în parte.

Atenție: Te poți înscrie la programul de studii “Comunicare și Media Emergente /Communication and Emerging Media”, numai pe un loc cu taxă și încărcarea scrisorii de motivație, redactată în limba engleză, este obligatorie, fiind evaluată cu calificativul „admis” sau „respins”. Scrisoarea se încarcă în secțiunea “Facultăți”. Îndrumarul pentru scrisoarea de motivație se găsește aici.

 1. Să te asiguri că ai introdus corect “Media de la bacalaureat”, în baza căreia se face clasificarea candidaților, respectiv “Media anilor de liceu”, criteriul pentru departajarea candidaților, în cazul mediilor egale.
 2. Să finalizezi înscrierea la timp, până vineri, 19 iulie 2024, ora 14:00. După ce ai completat toate câmpurile și ai încărcat toate documentele solicitate, verifică cu atenție sumarul înscrierii, la secțiunea Finalizare.

Platforma te atenționează în cazul în care una sau mai multe secțiuni ale contului tău sunt incomplete și te îndrumă către acestea. Nu poți finaliza înscrierea dacă există secțiuni incomplete. După completarea corectă a contului tău, se activează în mod automat butonul “Finalizează înscrierea”. Atenție! După apăsarea butonului “Finalizează înscrierea”, informațiile introduse și documentele încărcate nu mai pot fi modificate.

După finalizarea înscrierii, în contul tău, vei găsi fișa ta de înscriere, disponibilă pentru descărcare.

 

Important:

 • Orice omisiune sau greșeală în completarea câmpurilor obligatorii duce la eliminarea din concursul de admitere la SNSPA.
 • Candidaţii etnici români și românii cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate, sunt scutiți de la plata taxelor de înscriere și înmatriculare, în baza OM 4107/06.07.2018.
 • Data anunţării rezultatelor concursurilor: 23 iulie 2024
 • Un candidat admis se poate înmatricula la un singur program de studii universitare de licență cu finanțare de la buget, indiferent de numărul opțiunilor sale, în perioada 24-25 iulie 2024, prin depunerea diplomei de bacalaureat, în original, și în zilele de 26 și 29 iulie 2024 se pot înmatricula candidații admiși din lista de așteptare.
 • Neprezentarea la secretariat în perioada menționată atrage după sine pierderea locului ocupat.

 

Dacă ai întrebări:

Dacă ai întrebări privind înscrierea online la SNSPA, ne poți trimite un e-mail la adresa: etnici.romani@snspa.ro sau la adresa de contact a facultatii la care te înscrii:
• Facultatea de Administrație Publică: admitere@administratiepublica.eu
• Facultatea de Comunicare și Relații Publice: admiterelicentafcrp@comunicare.ro
• Facultatea de Management: admiterefmsnspa@facultateademanagement.ro
• Facultatea de Științe Politice: secretariat@politice.ro

Înainte de a ne contacta, îți recomandăm să consulți procedura privind admiterea românilor de pretutindeni la SNSPA, aici.

Comments are closed.