Înscrieri online la cea de-a doua sesiune de pretestare, pentru admiterea la Facultatea de Ştiinţe Politice

Luni, 17 mai 2021, au început înscrierile online pentru cea de-a doua sesiune de pretestare pentru admiterea la Facultatea de Ştiinţe Politice.

Facultatea de Ştiinţe Politice organizează două sesiuni de pretestare. Pentru a fi admis la această facultate, este obligatoriu să participi la cel puţin una dintre cele două sesiuni de pretestare. La prima sesiune de pretestare, desfăşurată în luna mai 2021, candidaţii au avut ocazia să-şi evalueze cunoştinţele la disciplinele de concurs. Cei care nu au participat la prima sesiune de pretestare, precum şi cei care au participat, dar doresc să obţină o notă mai mare, o pot face în cea de-a doua sesiune de pretestare online, desfăşurată în luna iulie 2021.

Ultima zi de înscrieri online, pe admitere.politice.ro: 29 iunie 2021.

 

Accesaţi admitere.politice.ro în perioada 17 mai – 29 iunie 2021, deschideţi un cont de utilizator şi completaţi câmpurile obligatorii.

Cum se desfăşoară admiterea la Facultatea de Ştiinţe Politice

Candidații la Facultatea de Științe Politice au posibilitatea de a participa la două sesiuni de pretestare online, care constau în rezolvarea prin mijloace electronice a unui test grilă la disciplinele și tematica anunțate pe website-ul facultății.

Calendarul admiterii la Facultatea de Ştiinţe Politice

A doua sesiune de pretestare

  • Înscrieri online: 17 mai – 29 iunie 2021
  • Pretestare (test online): 9 iulie 2021
  • Afișare rezultate: 10 iulie 2021
  • Depunerea contestațiilor: 11 iulie 2021
  • Afișarea rezultatelor finale după pretestarea 1 și 2: 12 iulie 2021

Perioadă de încărcare a dovezii promovării examenului de Bacalaureat (diploma/adeverintă/medii de bacalaureat): 9-16 iulie 2021

Afișarea rezultatelor finale (candidați admiși pe locurile alocate de la buget, taxă, listă de așteptare): 19 iulie 2021

Înmatricularea candidaţilor declaraţi admişi: 20 – 25 iulie 2021

  • 20-23 iulie 2021 – Depunerea diplomei în original pentru candidații admiși pe un loc bugetat.

 

Probele de concurs

Pentru specializările Științe Politice, Relații Internaționale și studii europene, Sociologie, Psihologie:

Test grilă online, susținut în două sesiuni de pretestare, la una dintre următoarele discipline, la alegere: Filosofie, Sociologie, Economie, Psihologie, Istorie, Matematică, Logică sau Limba română. Disciplinele și tematica sunt anunțate pe website-ul facultății.

Pentru a fi admiși, după susținerea examenului de Bacalaureat și afișarea notelor la toate disciplinele, candidații preînscriși la Facultatea de Științe Politice vor încărcă în platforma de admitere online dovada promovării examenului de Bacalaureat. Ierarhizarea candidaților declaraţi admişi se va face pe baza notei obţinute la proba susţinută în cel puţin una din cele două sesiuni de pretestare online (dacă un candidat participă la ambele sesiuni de pretestare, va fi luată în considerare nota cea mai mare pe care a obținut-o), în corelaţie cu opțiunile candidatului și promovarea examenului de Bacalaureat, în limita locurilor prezentate în oferta educațională pentru anul universitar 2021-2022.

 

Mai multe detalii, pe politice.ro și admitere.politice.ro.

Comments are closed.