Înscrieri online la cea de-a doua sesiune de pretestare, pentru admiterea la Facultatea de Ştiinţe Politice (SNSPA)

Luni, 9 mai 2022, încep înscrierile online la cea de-a doua sesiune de pretestare pentru admiterea la Facultatea de Ştiinţe Politice (SNSPA).

Facultatea de Ştiinţe Politice organizează două sesiuni de pretestare. Pentru a fi admis la această facultate, este obligatoriu să participi la cel puţin una dintre cele două sesiuni de pretestare. La prima sesiune de pretestare, desfăşurată în luna aprilie 2022, candidaţii au avut ocazia să-şi evalueze cunoştinţele la disciplinele de concurs. Cei care nu au participat la prima sesiune de pretestare, precum şi cei care au participat, dar doresc să obţină o notă mai mare, o pot face în cea de-a doua sesiune de pretestare online, desfăşurată în luna iulie 2022.

Ultima zi de înscrieri online, pe admitere.politice.ro: 26 iunie 2022.

 

Accesaţi admitere.politice.ro în perioada 9 mai – 26 iunie 2022, deschideţi un cont de utilizator şi completaţi câmpurile obligatorii.

 

Cum se desfăşoară admiterea la Facultatea de Ştiinţe Politice
Candidații la Facultatea de Științe Politice au posibilitatea de a participa la două sesiuni de pretestare online, care constau în rezolvarea prin mijloace electronice a unui test grilă la disciplinele și tematica anunțate pe website-ul facultății. Mai multe detalii, aici.

Calendarul admiterii la Facultatea de Ştiinţe Politice

A doua sesiune de pretestare

  • Înscrieri online, pe admitere.politice.ro: 9 mai – 26 iunie 2022
  • Pretestare (test online): 5 iulie 2022
  • Afișare rezultate: 5 iulie 2022

 

Perioadă de încărcare a dovezii promovării examenului de Bacalaureat (diploma/adeverintă/medii de bacalaureat): 1-15 iulie 2022

Afișarea rezultatelor finale (candidați admiși pe locurile alocate de la buget, taxă, listă de așteptare): 19 iulie 2022

Înmatricularea candidaţilor declaraţi admişi: 20 – 24 iulie 2022

  • 20-22 iulie 2022 – Depunerea diplomei de Bacalaureat în original pentru candidații admiși pe un loc bugetat.
  • 20-24 iulie 2022 – Înmatricularea candidaților admiși pe locurile la taxă.

 

Probele de concurs

Pentru specializările Științe Politice, Relații Internaționale și studii europene, Sociologie, Psihologie:

Test grilă online, susținut în două sesiuni de pretestare, la una dintre următoarele discipline, la alegere: Filosofie, Sociologie, Economie, Psihologie, Istorie, Matematică, Logică sau Limba română. Disciplinele și tematica sunt anunțate pe website-ul facultății.

Pentru a fi admiși, după susținerea examenului de Bacalaureat și afișarea notelor la toate disciplinele, candidații preînscriși la Facultatea de Științe Politice vor încărcă în platforma de admitere online dovada promovării examenului de Bacalaureat. Ierarhizarea candidaților declaraţi admişi se va face pe baza notei obţinute la proba susţinută în cel puţin una din cele două sesiuni de pretestare online (dacă un candidat participă la ambele sesiuni de pretestare, va fi luată în considerare nota cea mai mare pe care a obținut-o), în corelaţie cu opțiunile candidatului și promovarea examenului de Bacalaureat, în limita locurilor prezentate în oferta educațională pentru anul universitar 2022-2023.

Mai multe detalii, pe politice.ro și admitere.politice.ro.

Comments are closed.