Admiterea la SNSPA. Înscrie-te online!

Procesul de admitere este primul pas către viitorul tău profesional. Indiferent de locul în care te afli, SNSPA îți pune la dispoziție o modalitate de admitere eficientă. Echipa noastră de admitere va fi disponibilă permanent pentru orice întrebare cu privire la procesul de admitere online. Succes!

Prin intermediul platformei de admitere online, disponibilă pe admitere.snspa.ro, se pot înscrie doar cetățenii români cu domiciliul stabil în România, cetățenii din Uniunea Europeană/Spațiul Economic European și din Confederaţia Elveţiană.

Informații privind admiterea SNSPA pentru:

  • Românii de pretutindeni: Republica Moldova, etnici români, diaspora – click aici
  • Non-EU Citizens interested in becoming students at SNSPA, please visit this page

 

Pentru înscrierea la concursul de admitere online la studii universitare de licență, candidații sunt invitați să urmeze acești pași:

Pasul 1. Pregătirea înscrierii

Înscrierea online la Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice și la Facultatea de Management începe vineri, 9 iulie 2021, așa că ai grijă să fii pregătit/ă!

Consultă oferta educațională a SNSPA! Alege facultatea și programele de studii care răspund cel mai bine aptitudinilor, pasiunilor și dorințelor tale de formare.

SNSPA este o instituţie publică de învăţământ superior. Pentru admitere, universitatea scoate la concurs locuri finanțate de la buget (fără taxă) și locuri în regim cu taxă. Vezi numărul locurilor, aici.

Pentru înscrierea online la SNSPA ai nevoie de:

  • un dispozitiv de tip desktop PC, laptop, tabletă sau telefon mobil, cu acces la internet;
  • adresă personală de e-mail pe care să o monitorizezi constant;
  • aproximativ 15 minute pentru selectarea facultății și a programelor de studii la care vrei să te înscrii, completarea câmpurilor obligatorii, încărcarea documentelor fotografiate/scanate și achitarea taxei de înscriere.

Asigură-te că ai la îndemână toate actele de care vei avea nevoie pentru a completa câmpurile obligatorii: certificatul de naștere, cartea de identitate, certificatul de căsătorie (dacă este cazul), adeverința medicală tip, diploma de bacalaureat (sau diplomă echivalentă cu aceasta). Absolvenţii de liceu promoţia 2021 pot încărca adeverinţa care atestă promovarea examenului, în care se menţionează atât media generală obţinută la examenul de Bacalaureat, cât şi notele obţinute la probele susţinute.

Fotografiază-le sau scanează-le! Poți încărca în platforma de admitere documentele, în format *.pdf, *.jpeg/jpg sau *.png.

Dacă vei alege programul de studii Comunicare și Media Emergente/ Communication and Emerging Media de la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, redactează în limba engleză scrisoarea de motivație, conform cerințelor de aici.

 

Dacă ai întrebări:

 

Pasul 2. Completează contul de candidat la admiterea la SNSPA

Înscrierile online la concursul de admitere pentru Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice și la Facultatea de Management se desfășoară în perioada 9-16 iulie 2021. Accesează platforma admitere.snspa.ro, secțiunea Înscrieri online și creează-ți contul de candidat la admiterea la SNSPA. Înscrierea online se realizează rapid. Selectează facultatea și programele de studii la care vrei să te înscrii. Fiecare candidat poate alege mai multe opțiuni pentru a crește șansele de a fi admis/ă la unul dintre programele de studii de la SNSPA. Completează câmpurile obligatorii și încărcă toate documentele solicitate, pe care le-ai scanat/fotografiat.

Asigură-te că ai completat corect media examenului de Bacalaureat, care va reprezenta media ta de admitere.

În fiecare secțiune a platformei de admitere, după ce ai verificat că ai completat câmpurile corect și complet, apasă butonul „Salvează” pentru ca datele introduse de tine să fie înregistrate în platformă.

 

Taxa de înscriere este unică, în valoare de 80 de lei, indiferent de numărul programelor pentru care ai optat. Achită online taxa de înscriere, direct din contul de candidat, sau încarcă dovada plății, dacă ai achitat taxa prin ordin de plată / internet banking / prin foaie de vărsământ.

Odată taxa achitată, aceasta este valabilă pentru oricare dintre programele din oferta educațională, indiferent de facultatea aleasă. În cazul în care te-ai înscris la pretestările online, organizate de Facultatea de Științe Politice, poți folosi taxa achitată pentru a te înscrie și la celelalte trei facultăți din cadrul SNSPA. Tot ce trebuie să faci este să încarci dovada plății, în contul tău de candidat, deschis pentru admiterea la Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice și la Facultatea de Management.

 

Pasul 3. Finalizează înscrierea

După ce ai completat toate câmpurile și ai încărcat toate documentele solicitate, verifică cu atenție sumarul înscrierii, la secțiunea Finalizare. Platforma te atenționează în cazul în care una sau mai multe secțiuni ale contului tău sunt incomplete și te îndrumă către acestea.
Nu poți finaliza înscrierea dacă există secțiuni incomplete. Previzualizează „Fișa de înscriere” pentru a te asigura că opțiunile, informațiile și documentele încărcate sunt corecte. Apasă butonul “Finalizează înscrierea”!

Felicitări! Te-ai înscris la concursul de admitere la SNSPA! Echipa de Admitere va procesa informațiile și documentele încărcate. Atenție! Orice omisiune sau greșeală în completarea câmpurilor obligatorii duce la eliminarea ta din concursul de admitere la SNSPA.

Candidatul(a) își asumă responsabilitatea cu privire la autenticitatea și corespondența dintre documentele încărcate în platforma de admitere online și cele originale. Dacă la momentul înmatriculării se constată diferențe între documentele încărcate în platforma electronică și cele originale, prezentate la universitate, din eroare sau cu intenția de a frauda concursul, candidatul(a) este eliminat din listele de admitere și fapta sa poate atrage răspunderea civilă sau penală, după caz.

 

Ce ar trebui să mai știi:

  • După finalizarea înscrierii, în contul tău, vei găsi fișa ta de înscriere, disponibilă pentru descărcare. Salvează și printează fișa! Vei avea nevoie de ea la înmatriculare.
  • Pe email, vei primi codul tău unic de înscriere. Păstrează-l! Folosind acest cod, te vei regăsi pe listele publicate cu rezultatele admiterii.
  • Luni, 19 iulie 2021, accesează admitere.snspa.ro, unde se vor afișa rezultatele admiterii la cele 4 facultăți ale SNSPA, precum și detaliile legate de înmatriculare.
  • După afișarea listelor cu toți candidații admiși pe locurile de la buget și taxă, confirmă locul la programul de studii la care ai fost admis(ă) și înmatriculează-te. Candidații admiși pe locurile finanțate de la buget vor depune la înmatriculare diploma de bacalaureat în original și vor achita taxa de înmatriculare. Candidații declarați admiși pe locurile cu taxă trebuie să prezinte la înmatriculare diploma de bacalaureat în original pentru conformare cu originalul, să achite taxa de înmatriculare și prima rată din taxa de școlarizare. Neprezentarea la secretariat în perioada menționată atrage după sine pierderea locului ocupat. Facultățile vor programa în prealabil depunerea documentelor cu respectarea tuturor normelor de asigurare a sănătății publice, conform calendarului aprobat.

 

 

Comments are closed.