SNSPA deschide lista universităților românești care vor primi finanțare europeană

CIVICA sediul SNSPA

SNSPA deschide lista universităților românești care vor primi finanțare europeană pentru a crea una dintre cele 17 universităţi europene pilot.

Miercuri, 26 iunie 2019, Comisia Europeană a anunţat că CIVICA, consorţiul universitar din care face parte și Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din România, a fost selectat şi va primi finanțare pentru a crea o universitate-pilot europeană.

CIVICA, Universitatea Europeană de Științe Sociale, este consorţiul universitar european creat de Universitatea Bocconi, Universitatea Central Europeană, Institutul European Universitar, Hertie School of Governance, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Sciences Po şi Şcoala de Economie din Stockholm. Din CIVICA va face parte şi London School of Economics and Political Science, în calitate de partener asociat la multe nivele.

Consorţiul creat de cele şapte universități de top din Franța, Germania, Ungaria, Italia, România și Suedia are strategii pe termen lung și activități concrete comune, care vor fi în beneficiul studenților, al profesorilor și cu un puternic impact asupra publicului larg. CIVICA va fi prototipul universității de mâine, va genera soluții inovatoare pentru cele mai presante provocări ale lumii, inspirate de științele sociale și va promova valorile civice europene.

CIVICA va conecta 38.000 de studenţi, 7.000 de cadre didactice şi 3.000 de angajaţi din personalul administrativ într-un campus inter-universitar european, care va uni predarea cu învăţarea, cercetarea cu inovaţia şi societatea în ansamblul său, dincolo de graniţele culturale, lingvistice şi naţionale.

Comments are closed.