Înscrieri online pentru prima sesiune de pretestare la Facultatea de Ştiinţe Politice

Miercuri, 23 februarie 2022, au început înscrierile online pentru prima sesiune de pretestare organizată de Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA.

Accesaţi admitere.politice.ro în perioada în care se desfăşoară înscrierile, deschideţi un cont de utilizator şi completaţi câmpurile obligatorii.

 

Cum se desfăşoară admiterea la Facultatea de Ştiinţe Politice
Candidații la Facultatea de Științe Politice au posibilitatea de a participa la două sesiuni de pretestare online, care constau în rezolvarea prin mijloace electronice a unui test grilă la disciplinele și tematica anunțate pe website-ul facultății.

Calendarul admiterii la Facultatea de Ştiinţe Politice

Prima sesiune de pretestare

  • Înscrieri online, pe admitere.politice.ro: 23 februarie – 17 aprilie 2022
  • Pretestare (test online): 28 aprilie 2022
  • Afișare rezultate: 28 aprilie 2022

A doua sesiune de pretestare

  • Înscrieri online, pe admitere.politice.ro: 9 mai – 26 iunie 2022
  • Pretestare (test online): 5 iulie 2022
  • Afișare rezultate: 5 iulie 2022

 

Perioadă de încărcare a dovezii promovării examenului de Bacalaureat (diploma/adeverintă/medii de bacalaureat): 1-15 iulie 2022

Afișarea rezultatelor finale (candidați admiși pe locurile alocate de la buget, taxă, listă de așteptare): 19 iulie 2022

Înmatricularea candidaţilor declaraţi admişi: 20 – 24 iulie 2022

  • 20-22 iulie 2022 – Depunerea diplomei de Bacalaureat în original pentru candidații admiși pe un loc bugetat.
  • 20-24 iulie 2022 – Înmatricularea candidaților admiși pe locurile la taxă.

 

Probele de concurs

Pentru specializările Științe Politice, Relații Internaționale și studii europene, Sociologie, Psihologie:

Test grilă online, susținut în două sesiuni de pretestare, la una dintre următoarele discipline, la alegere: Filosofie, Sociologie, Economie, Psihologie, Istorie, Matematică, Logică sau Limba română. Disciplinele și tematica sunt anunțate pe website-ul facultății.

Pentru a fi admiși, după susținerea examenului de Bacalaureat și afișarea notelor la toate disciplinele, candidații preînscriși la Facultatea de Științe Politice vor încărcă în platforma de admitere online dovada promovării examenului de Bacalaureat. Ierarhizarea candidaților declaraţi admişi se va face pe baza notei obţinute la proba susţinută în cel puţin una din cele două sesiuni de pretestare online (dacă un candidat participă la ambele sesiuni de pretestare, va fi luată în considerare nota cea mai mare pe care a obținut-o), în corelaţie cu opțiunile candidatului și promovarea examenului de Bacalaureat, în limita locurilor prezentate în oferta educațională pentru anul universitar 2022-2023.

Mai multe detalii, pe politice.ro și admitere.politice.ro.

Comments are closed.