Cum se desfășoară înscrierea online la masteratele SNSPA

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) organizează admiterea la programele de masterat, în mediul online, prin intermediul platformei admitere.snspa.ro.
Calendarul înscrierilor, aici.

Platforma de admitere oferă posibilitatea candidaților de a alege masterate din oferta educațională a tuturor facultăților din SNSPA.

Acceseză platforma de admitere online în perioada înscrierilor și deschide un cont de utilizator. Platforma poate fi utilizată cu ușurință de pe orice dispozitiv de tip desktop PC, laptop, tabletă, telefon mobil, cu acces la rețeaua de internet.

Pentru a fi considerat înscris/ înscrisă, trebuie ca în perioada înscrierilor:

1. Să completezi toate câmpurile din secțiunea “Profil”. Asigură-te că ai completat corect și complet câmpurile “Nume”, “Prenume”, “CNP”, în căsuțele corespunzătoare.

2. Să încarci documentele solicitate în secțiunea “Documente”

3. Să alegi programele de masterat, din domeniile dorite, regimul de finanțare (buget/taxă), forma de învățământ (ZI/IFR) la care vrei să te înscrii.

4. Să încarci proba de concurs, conform cerinței programului de masterat din domeniul ales, ținând cont de informațiile prezentate în detaliu pe website-urile facultăților.

  • Dacă programul de masterat ales ca primă opțiune este într-o limbă străină, trebuie să încarci pentru proba de concurs documentul solicitat de fiecare structură academică, pe domenii, în limba străină respectivă, conform cerințelor programului, indiferent dacă următoarele opțiuni sunt în limba română sau în respectiva limbă străină.
  • Dacă programul de masterat ales ca primă opțiune este în limba română, trebuie să încarci documentul solicitat de fiecare structură academică, pe domenii, în limba română, conform cerințelor programului, iar dacă una sau mai multe dintre următoarele opțiuni sunt într-o limbă străină, vei încărca suplimentar o scrisoare de motivație în respectiva limbă străină. În această situaţie, documentul încărcat dovedește competența lingvistică a candidatului și se notează cu ADMIS sau RESPINS.

5. Să încarci dovada promovării examenului de licență pentru admiterea la masterat. Pentru a putea fi admiși la programele de studii alese, toți candidații trebuie să încarce diploma de licenţă sau adeverinţă de licenţă pentru promoţia 2020.

6. Să achiți taxa de înscriere, în valoare de 80 de lei, indiferent de numărul programelor pentru care ai optat de la această facultate. Asigură-te că ai completat toate datele din secțiunea “Profil”, înainte de a achita taxa de înscriere. Poți efectua plata taxei de înscriere, online, direct din contul tău de candidat și vei primi confirmarea plății, de la banca emitentă a cardului bancar folosit pentru achitarea taxei. Sau poți achita taxa de înscriere prin ordin de plată, dar nu uita să încarci dovada în contul de candidat, la secțiunea Plata taxei de înscriere. Detaliile plății, aici.

Toate datele sunt validate și salvate în contul tău de candidat, în momentul apăsării butonului “Salvează”.

Pentru înscrierea la programe de masterat de la mai multe facultăți, transmite un mesaj la adresa de e-mail razvan.cojocaru@snspa.ro, menționând facultățile la care dorești să te înscrii.

După ce etapa înscrierilor se încheie, nu vei putea să mai modifici sau să completezi vreun câmp. Orice omisiune sau greșeală în completarea câmpurilor obligatorii duce la eliminarea din concursul de admitere la SNSPA.

Te rugăm să te asiguri că datele completate în contul tău de candidat sunt corecte și reale. Fiecare candidat/ă este responsabil de acuratețea datelor introduse în câmpurile platformei de admitere online. Numai aceste date vor fi luate în considerare pentru înscrierea la programele selectate.

Dacă ai întrebări:
– Consultă Ghidul înscrierii online la SNSPA
– Verifică dacă întrebarea ta nu și-a găsit deja răspunsul la secțiunea “Întrebări frecvente
– Nu ezita să ne contactezi la adresa de email admitere@snspa.ro

Comments are closed.