Ce trebuie să faci pentru a fi admis la Facultatea de Ştiinţe Politice

După ce te-ai înscris şi participi la pretestarea din 11 iulie 2018:1.Completează media de la bacalaureat:

Până la data de 12 iulie 2018, candidaţii care au promovat examenul de bacalaureat au obligaţia de a completa în contul de utilizator, deschis pe admitere.politice.ro, media generală a examenului de bacalaureat. Candidaţii care nu vor completa până la data de 12 iulie datele solicitate nu vor fi clasificaţi (nu vor apărea în lista locuri fără taxă-locuri cu taxă).

2. Află dacă ai fost admis 

Rezultatele concursului de admitere (departajarea locuri fără taxă-locuri cu taxă, sesiunile aprilie si iulie), pentru toate specializările vor fi afişate pe data de 16 iulie 2018, după verificarea îndeplinirii condiţiilor legale. Se va lua în calcul pentru ierarhizarea candidaţilor declaraţi admişi media cea mai mare obţinută în cele două sesiuni de pretestare.

3. Confirmă locul pentru a deveni student SNSPA: Candidaţii declaraţi admişi se vor înmatricula în perioada 17-19 iulie 2018. Actele pe care trebuie să le depui la înmatriculare, aici.

 

Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA este una dintre cele mai mari facultăți de științe politice din România și cea mai mare facultate de științe politice din București. Facultatea oferă pregătire de specialitate în domeniile Știinte Politice, Relații Internaționale, Sociologie, Psihologie. Programele oferite de facultate în aceste domenii acoperă atât studiile de licență, cât și cele de masterat și doctorat. Prin aceste programe și activitatea de cercetare desfasurată, facultatea își propune să dezvolte disciplinele științe politice, sociologie și psihologie și a celor conexe acestora, dar şi valorile democratice şi civice ale societății românești.

Oportunităţi de carieră pentru absolvenţii Facultăţii de Ştiinţe Politice, aici.

Facilităţi pentru studenţii SNSPA, aici.

Domeniile de studiu și cercetare în care facultatea și-a dezvoltat o expertiză solidă sunt: teorie și filozofie politică, politică comparată, relații internaționale, studii europene, politici publice, politica Centrului și estului Europei, studiul democrației și al minorităților, sociologie politică, sociologie electorală, sociologie a corpului și a sănătății, sociologie și gen, metodologie de cercetare, antropologie culturală și socială, antropologie vizuală, psihologia organizațiilor, psihologie și muncă.

Cadrele didactice au o vastă experiență de cercetare pe subiecte precum sistemele electorale, partidele și sisteme de partide, inegalitățile sociale, relațiile de muncă și industriale, egalitatea de gen, teoria și filosofia politică, consumul și locuirea, minoritățile, dezvoltarea Uniunii Europene etc.

Absolvenții facultății sunt apreciați pentru pregatirea teoretică și empirică solidă, pentru setul de abilități profesionale și sociale deținut. Ei lucrează atât în țară, cât și în străinătate în instituții guvernamentale, organizații internaționale, ONG-uri, firme private, institute de cercetare, ambasade, dar și în alte instituții din București sau în administrația locală (primării, consilii locale, consilii județene) sau centrală (guvern, parlament, președinție).

Comments are closed.