Admiterea online la Facultatea de Comunicare și Relații Publice (SNSPA)

Admiterea la programele de licență ale Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA) a cetățenilor români cu domiciliul în România, precum și a cetăţenilor din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) şi din Confederaţia Elveţiană, se face online, prin intermediul platformei admitere.snspa.ro, în ordinea descrescătoare a mediei de concurs, respectiv a mediei examenului de Bacalaureat, în limita locurilor prezentate în oferta educațională pentru anul universitar 2021-2022.

Informații privind admiterea la Facultatea de Comunicare și Relații Publice pentru:

 • Românii de pretutindeni: Republica Moldova, etnici români, diaspora – click aici
 • Non-EU Citizens interested in becoming students at the Faculty of Communication and Public Relations, please visit this page

 

Programele de studii și numărul locurilor scoase la concurs

 • Comunicare și Relații Publice (IF): 300 de locuri (150 buget; 150 taxă)
 • Publicitate (IF): 150 de locuri (50 buget; 100 taxă)
 • Comunicare și Media Emergente/Communication and Emerging Media (IF): 75 de locuri (65 buget; 10 taxă)

 

Calendarul admiterii online la Facultatea de Comunicare și Relații Publice

Înscrieri online: 9-16 iulie 2021
Afișarea rezultatelor finale (candidați admiși pe locurile alocate de la buget, taxă, listă de așteptare): 19 iulie 2021
Înmatricularea candidaţilor declaraţi admişi: 20 – 25 iulie 2021

 • 20-23 iulie 2021 – Depunerea diplomei de Bacalaureat în original pentru candidații admiși pe un loc bugetat
 • 20-25 iulie 2021 – Înmatricularea candidaților admiși pe locurile la taxă.

 

Înscrieri online la programele de licență ale Facultății de Comunicare și Relații Publice

Pentru înscrierea la concursul de admitere online, candidații sunt invitați să urmeze acești pași:

Pasul 1. Pregătirea înscrierii
Înscrierea online la Facultatea de Comunicare și Relații Publice începe vineri, 9 iulie 2021, așa că ai grijă să fii pregătit/ă!

Pentru înscrierea online ai nevoie de:

 • un dispozitiv de tip desktop PC, laptop, tabletă sau telefon mobil, cu acces la internet;
 • adresă personală de e-mail pe care să o monitorizezi constant;
 • aproximativ 15 minute pentru selectarea facultății și a programelor de studii la care vrei să te înscrii, completarea câmpurilor obligatorii, încărcarea documentelor fotografiate/scanate și achitarea taxei de înscriere.

Asigură-te că ai la îndemână toate actele de care vei avea nevoie pentru a completa câmpurile obligatorii (Poți încărca în platforma de admitere documentele, în format *.pdf, *.png sau *.jpeg/jpg). Fotografiază sau scanează următoarele documente necesare înscrierii:

 • certificatul de naștere,
 • cartea de identitate,
 • certificatul de căsătorie (dacă este cazul),
 • adeverința medicală tip,
 • diploma de Bacalaureat (sau diplomă echivalentă cu aceasta). Absolvenţii de liceu promoţia 2021 pot încărca adeverinţa care atestă promovarea examenului, în care se menţionează atât media generală obţinută la examenul de Bacalaureat, cât şi notele obţinute la probele susţinute.

Dacă vei alege programul de studii Comunicare și Media Emergente/ Communication and Emerging Media de la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, redactează în limba engleză scrisoarea de motivație, conform cerințelor de aici.

 

Dacă ai întrebări:
– Consultă Ghidul înscrierii online la SNSPA
– Verifică dacă întrebarea ta nu și-a găsit deja răspunsul la secțiunea “Întrebări frecvente
– Nu ezita să ne contactezi! Dacă ai întrebări privind programele de studii ale Facultății Comunicare și Relații Publice, trimite un e-mail la adresa admiterelicentafcrp@comunicare.ro. Dacă ai întrebări privind înscrierea online la SNSPA, ne poți trimite un e-mail pe adresa: admitere@snspa.ro.

 

Pasul 2. Completează contul de candidat la admiterea la Facultatea de Comunicare și Relații Publice (SNSPA)

Înscrierile online la concursul de admitere pentru Facultatea de Comunicare și Relații Publice se desfășoară în perioada 9-16 iulie 2021. Accesează platforma admitere.snspa.ro, secțiunea Înscrieri online și creează-ți contul de candidat la admiterea la SNSPA. Înscrierea online se realizează rapid. Selectează și ordonează, în funcție de preferințele tale, programele de studii la care vrei să te înscrii la Facultatea de Comunicare și Relații Publice (SNSPA). Fiecare candidat poate alege mai multe opțiuni pentru a crește șansele de a fi admis/ă la unul dintre programele de studii de la SNSPA. Completează câmpurile obligatorii și încărcă toate documentele solicitate, scanate/fotografiate.

Asigură-te că ai completat corect media examenului de Bacalaureat, care va reprezenta media ta de admitere.

În fiecare secțiune a platformei de admitere, după ce ai verificat că ai completat câmpurile corect și complet, apasă butonul „Salvează” pentru ca datele introduse de tine să fie înregistrate în platformă.

 

Taxa de înscriere este unică, în valoare de 80 de lei, indiferent de numărul programelor pentru care ai optat. Achită online taxa de înscriere, direct din contul de candidat, sau încarcă dovada plății, dacă ai achitat taxa prin ordin de plată / internet banking / prin foaie de vărsământ.

 

Pasul 3. Finalizează înscrierea

După ce ai completat toate câmpurile și ai încărcat toate documentele solicitate, verifică cu atenție sumarul înscrierii, la secțiunea Finalizare. Platforma te atenționează în cazul în care una sau mai multe secțiuni ale contului tău sunt incomplete și te îndrumă către acestea.
Nu poți finaliza înscrierea dacă există secțiuni incomplete. Previzualizează „Fișa de înscriere” pentru a te asigura că opțiunile, informațiile și documentele încărcate sunt corecte. Apasă butonul “Finalizează înscrierea”!

Felicitări! Te-ai înscris la concursul de admitere la SNSPA! Echipa de Admitere va procesa informațiile și documentele încărcate. Atenție! Orice omisiune sau greșeală în completarea câmpurilor obligatorii duce la eliminarea ta din concursul de admitere la SNSPA.

Candidatul(a) își asumă responsabilitatea cu privire la autenticitatea și corespondența dintre documentele încărcate în platforma de admitere online și cele originale. Dacă la momentul înmatriculării se constată diferențe între documentele încărcate în platforma electronică și cele originale, prezentate la universitate, din eroare sau cu intenția de a frauda concursul, candidatul(a) este eliminat din listele de admitere și fapta sa poate atrage răspunderea civilă sau penală, după caz.

 

Ce ar trebui să mai știi:

 • După finalizarea înscrierii, în contul tău, vei găsi fișa ta de înscriere, disponibilă pentru descărcare. Salvează și printează fișa! Vei avea nevoie de ea la înmatriculare.
 • Pe mail, vei primi codul tău unic de înscriere. Păstrează-l! Folosind acest cod, te vei regăsi pe listele publicate cu rezultatele admiterii.
 • Luni, 19 iulie 2021, accesează admitere.snspa.ro, unde se vor afișa rezultatele admiterii la cele 4 facultăți ale SNSPA, precum și detaliile legate de înmatriculare.
 • Urmărește permanent calendarul admiterii și website-ul Facultății de Comunicare și Relații Publice. După afișarea listelor cu toți candidații admiși pe locurile de la buget și taxă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, confirmă locul la programul de studii la care ai fost admis(ă) și înmatriculează-te. Candidații admiși pe locurile finanțate de la buget vor depune la înmatriculare diploma de bacalaureat în original și vor achita taxa de înmatriculare. Candidații declarați admiși pe locurile cu taxă trebuie să prezinte la înmatriculare diploma de bacalaureat în original pentru conformare cu originalul, să achite taxa de înmatriculare și prima rată din taxa de școlarizare. Neprezentarea la secretariat în perioada menționată atrage după sine pierderea locului ocupat. Facultatea de Comunicare și Relații Publice va programa în prealabil depunerea documentelor cu respectarea tuturor normelor de asigurare a sănătății publice, conform calendarului aprobat.

 

Taxe
Taxa de înscriere la concursul de admitere80 de lei. Modalitate de plată a taxei de înscriere, aici.

Taxa de înmatriculare: 100 lei
Taxa de școlarizare: 2.900 lei/an

Comments are closed.