Admitere online la masteratele Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană (SNSPA)

Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană organizează admiterea la programele de masterat, în mediul online.

 

Cetățenii români cu domiciliul stabil în România, cetățenii din Uniunea Europeană/Spațiul Economic European și din Confederaţia Elveţiană, precum și cetăţenii de origine etnică română din Republica Moldova, Albania, Ucraina şi etnicii români cu domiciliul stabil în străinătate (români de pretutindeni), se pot înscrie online, prin intermediul platformei admitere.snspa.ro, în perioada: 10-21 iulie 2023.

Înscrieri online la programele de studii universitare de masterat, pentru:

 • Cetățeni români cu domiciliul stabil în România, cetățeni din Uniunea Europeană/Spațiul Economic European și din Confederaţia Elveţiană, click aici
 • Cetăţeni de origine etnică română din Republica Moldova, Albania, Ucraina sau etnici români cu domiciliul stabil în străinătate, diaspora – click aici
 • Non-EU Citizens interested in becoming students at SNSPA, please visit this page

 

Calendarul admiterii online la masteratele Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană

 • Înscrieri online: 10-21 iulie 2023, ora 14.00
 • Desfășurarea interviului online: 23 – 24 iulie 2023
 • Afișarea rezultatelor: 25 iulie 2023
 • Depunerea eventualelor contestații: 26 iulie 2023
 • Afișare rezultate contestații: 27 iulie 2023
 • Înmatricularea candidaților admiși: 26-28 iulie 2023

 

Pentru înscrierea online la masteratele Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană , candidații sunt invitați să urmeze acești pași:

Pasul 1. Pregătirea înscrierii

Consultă lista programelor de masterat ale Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană și alege masteratele la care urmează să te înscrii.

Programe de masterat
Învățământ cu frecvență (IF)

Domeniul Științe Politice:

Domeniul Relații Internaționale

 

Pregătește probele de concurs! Condițiile specifice pentru redactarea eseului de admitere sunt afișate pe website-ul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană.

Condițiile de admitere

Media concursului de admitere la studii universitare de masterat (IF) este obținută în urma susținerii unui interviu de admitere. Interviul va fi organizat online, 23-24 iulie. Candidații vor alege o tematică pe care o vor aborda în cadrul interviului, dintre cele disponibile aici

Candidații care optează (atât pentru locurile bugetate cât și pentru cele cu taxă) la oricare dintre programele masterale ale Departamentului  (DRIIE) trebuie să includă în dosarul de admitere:

 • documentele de identificare și validare a parcursului academic prealabil,
 • o scrisoare de motivareredactată în limba română și/sau engleză, în funcție de limba de predare a programelor masterale pentru care opteazăScrisoarea de motivare nu intră în calculul notei de admitere. În cazul admiterii pentru masteratele cu predare în limba engleză/spaniolă, această scrisoare este necesară pentru certificarea competenței lingvistice a candidaților, se notează cu calificativul „admis” sau „respins” și nu intră în calculul notei de admitere.

 

Dacă programul de masterat ales ca primă opțiune este într-o limbă străină, trebuie să pregătești și să încarci pentru proba de concurs documentul solicitat, pe domenii, redactat în limba străină respectivă, conform cerințelor programului, indiferent dacă următoarele opțiuni sunt în limba română sau în respectiva limbă străină.

Dacă programul de masterat ales ca primă opțiune este în limba română, trebuie să redactezi documentul solicitat, în limba română, conform cerințelor programului și domeniului, iar dacă una sau mai multe dintre următoarele opțiuni sunt într-o limbă străină, vei pregăti suplimentar o scrisoare de motivație în respectiva limbă străină. În această situaţie, documentul încărcat dovedește competența lingvistică a candidatului și se notează cu ADMIS sau RESPINS.

 

Pentru admitere, Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană  scoate la concurs locuri finanțate de la buget (fără taxă) și locuri în regim cu taxă. Vezi numărul locurilor, aici.

Pentru înscrierea online la masteratele Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană, ai nevoie de:

 • un dispozitiv de tip desktop PC, laptop, tabletă sau telefon mobil, cu acces la internet;
 • adresă personală de e-mail pe care să o monitorizezi constant;
 • aproximativ 15 minute pentru selectarea Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană și a programelor de masterat la care vrei să te înscrii, domeniul, precum și regimul de finanțare (locuri la buget/cu taxă), completarea câmpurilor obligatorii, încărcarea probelor de concurs și a documentelor fotografiate/scanate și achitarea taxei de înscriere.

Actele de care vei avea nevoie pentru înscriere
Asigură-te că ai la îndemână toate actele de care vei avea nevoie pentru a completa câmpurile obligatorii:

 • certificatul de naștere,
 • cartea de identitate,
 • certificatul de căsătorie (dacă este cazul),
 • adeverința medicală tip, eliberată de medicul de familie, pe care se menţionează „clinic sănătos pentru înscrierea la facultate”.
 • diploma de licență (sau diplomă echivalentă cu aceasta). Absolvenţii de licență promoţia 2023 pot încărca adeverinţa care atestă promovarea examenului.

Fotografiază-le sau scanează-le! Poți încărca în platforma de admitere documentele, în format *.pdf, *.jpeg/jpg sau *.png.

 

Dacă ai întrebări privind înscrierea online sau programele de masterat, trimite un e-mail la adresa: admitere@dri.snspa.ro.

 

Pasul 2. Procesul de înscriere

Înscrierea online la masteratele Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană se realizează rapid. Respectă calendarul admiterii și finalizează la timp completarea profilului tău de candidat/ă!

Înscrierile online la concursul de admitere pentru programele de masterat de la Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană se desfășoară în perioada 10-21 iulie 2023. Platforma de admitere se deschide pe 10 iulie, la ora 9:00 și se închide pe 21 iulie, la ora 14:00.

Accesează platforma admitere.snspa.ro, secțiunea Înscrieri online și creează-ți un cont de candidat pentru Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană.

Alege masteratele și ordoneaza-le în funcție de preferințele tale. Fiecare candidat poate alege mai multe masterate pentru a crește șansele de a fi admis/ă la unul dintre programele de studii de la SNSPA.

Asigură-te că ai încărcat și probele de concurs. În baza mediei de admitere obținute, se face clasificarea candidaților, pe care o vom afișa marți, 25 iulie 2023.

Completează câmpurile obligatorii și încărcă toate documentele solicitate, pe care le-ai scanat/fotografiat.

 

Taxa de înscriere este unică, în valoare de 80 de lei, indiferent de numărul programelor pentru care ai optat. Achită online taxa de înscriere, direct din contul de candidat, sau încarcă dovada plății, dacă ai achitat taxa prin ordin de plată / internet banking. Odată taxa achitată, aceasta este valabilă pentru oricare dintre programele din oferta educațională, indiferent de facultatea aleasă. Nu uita! Absolvenţii SNSPA vor beneficia de scutirea de la plata taxei de înscriere la concursul de admitere la oricare dintre programele de masterat organizate de facultăţile din cadrul SNSPA.

 

Pasul 3. Finalizarea înscrierii. Termen limită: 21 iulie, ora 14:00

După ce ai completat toate câmpurile și ai încărcat toate documentele solicitate, verifică cu atenție sumarul înscrierii, la secțiunea Finalizare. Platforma te atenționează în cazul în care una sau mai multe secțiuni ale contului tău sunt incomplete și te îndrumă către acestea.

Nu poți finaliza înscrierea dacă există secțiuni incomplete. Previzualizează „Fișa de înscriere” pentru a te asigura că opțiunile, informațiile și documentele încărcate sunt corecte. Apasă butonul “Finalizează înscrierea”! numai după ce ești sigur că ai completat toate informațiile corect și ai făcut opțiunile dorite.

Atenție! După apăsarea butonului “Finalizează înscrierea”! nu mai poți face modificări.

 

Ce ar trebui să mai știi:

 • După finalizarea înscrierii, în contul tău, vei găsi fișa ta de înscriere, disponibilă pentru descărcare. Salvează și printează fișa! Vei avea nevoie de ea la înmatriculare.
 • Pe e-mail, vei primi codul tău unic de înscriere, valabil pentru fiecare cont de candidat/ă deschis pe platforma de admitere la masterat. Păstrează-l! Folosind aceste cod, te vei regăsi pe listele publicate cu rezultatele admiterii.
 • Taxa de înscriere (80 de lei) este unică. Dovada achitării acesteia poate fi încărcată la secțiunea Taxă în celelalte conturi create pentru admiterea la toate structurile academice ale SNSPA.
 • Marți, 25 iulie 2023, accesează admitere.snspa.ro, unde se vor afișa rezultatele admiterii la masterat, precum și detaliile legate de înmatriculare.
 • După afișarea listelor cu toți candidații admiși pe locurile de la buget și taxă, confirmă locul la programul de studii la care ai fost admis(ă).

 

 

 

Comments are closed.