Facultatea de Comunicare și Relații Publice

Facultatea de Comunicare și Relații Publice este o instituție dinamică și prestigioasă, care s-a afirmat ca o școală de comunicare de renume. Facultatea de Comunicare și Relații Publice încurajează și susține excelența academică în domeniul comunicării și al relațiilor publice, atât prin programele de studii, cât și prin cercetarea în aceste domenii.
Facultatea promovează inițiative de colaborare cu organizații de comunicare și publicitate, derulează proiecte de cercetare și programe de studii doctorale și de masterat comune cu universități de renume din străinătate, ceea ce contribuie la prestigiul și la creșterea vizibilității FCRP în mediul academic și în cadrul industriei de profil. Eforturile continue ale facultății se concentrează pe derularea unor programe de studii de înaltă calitate, în care metode creative și inovative de predare sunt utilizate în beneficiul studenților.

Facultatea de Comunicare și Relaţii Publice este o facultate tânără, dinamică, în continuă schimbare și adaptare la cerinţele pieţei.

Îi învăţăm pe studenţii noștri cum să fie profesionişti în domeniul comunicării, capabili să facă faţă oricăror provocări ale secolului al XXI-lea.

Învăţăm de la ei, în acelaşi timp, să rămânem conectaţi la schimbările extrem de rapide ale tehnologiei, ale cerinţelor pieţei, ale vieţii sociale și profesionale în general.

Într-un secol al vitezei, știm cu certitudine că putem pregăti profesioniști capabili să devină specialiștii de mâine în domenii care nu există încă, ce vor folosi tehnologii care încă nu s-au inventat.

Suntem cu un pas înaintea celorlalţi, pentru că ne reinventăm continuu alături de studenţii noștri.

Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu

Decanul Facultății de Comunicare și Relații Publice

Oferta educațională

Comunicare şi relaţii publice (ZI)

Durata: 3 ani (6 semestre, 180 ECTS)
Forma de învățământ: cu frecvenţă (ZI)
Limba de studiu: română

Disciplinele studiate, aici.

Publicitate (ZI)

Durata: 3 ani (6 semestre, 180 ECTS)
Forma de învățământ: cu frecvenţă (ZI)
Limba de studiu: română

Disciplinele studiate, aici.

Comunicare și Media Emergente (ZI)

Durata: 3 ani (6 semestre, 180 ECTS)
Forma de învățământ: cu frecvenţă (ZI)
Limba de studiu: engleză

Disciplinele studiate, aici.

Taxele de școlarizare

Pentru anul universitar 2021 – 2022, Facultatea de Comunicare și Relații Publice oferă locuri bugetate și cu taxă pentru învățământul cu frecvență. Taxa de școlarizare este: 2900 lei/an.

În anul 2008, Şcoala Doctorală a SNSPA s-a îmbogăţit cu un domeniu de doctorat:  Știinţele Comunicării. În prezent în cadrul Şcolii Doctorale în Ştiinţele Comunicării sunt înmatriculaţi peste 50 de studenţi doctoranzi, coordonaţi de şapte profesori titulari.

Consultați lista coordonatorilor și a temelor propuse, aici.

Oportunităţi de angajare după absolvire:

Absolvenţii Facultăţii de Comunicare și Relaţii Publice pot lucra în:

  • Agenţii de relaţii publice, agenţii de publicitate, sectorul corporatist privat sau nonprofit, firme de consultanţă
  • Departamente de informare și relații publice instituționale (guvern, ministere, administrație prezidențială, parlament, primării, ambasade etc)
  • Redacţii ziare, reviste, TV, radio, agenţii de presă

 

Absolvenţii Facultăţii de Comunicare și Relaţii Publice sunt pregătiţi pentru a deveni:

  • Brand manageri și directori de produs, consultanţi de marketing și comunicare electorală, specialiști și consultanţi în resurse umane și traineri
  • Manageri de proiect și experţi în gestionarea proiectelor cu finanţare europeană, reporteri, redactori de televiziune, radio, presa scrisă, editori de știri, specialiști în foto și web design
  • Specialiști în publicitate (account manager, account planner, copywriter, media planner, social media expert, etc.), purtători de cuvânt și ofiţeri de presă, specialiști și consultanţi de marketing strategic și operațional
  • Specialiști în comunicare și relaţii publice, consultanţi în PR comercial, instituţional, politic, cultural, sportiv, internaţional

Oportunități de practică

Studenții Facultății de Comunicare și Relații Publice au acces la oportunități de învățare și orientare în carieră complexe, îmbinând pregătirea teoretică și expunerea la experiențe directe și contact cu actori relevanți din piața muncii prin: prezența la cursuri, în calitate de invitați, a profesioniștilor din domeniu, programe de practică, activitatea oferită de Centrul de Orientare și Practică în Comunicare și Relații Publice, participarea în programele AcademIAA și MentorIAA.

Prin parteneriatele și acordurile de colaborare dezvoltate în mod constant cu instituții și companii de prestigiu din diverse domenii profesionale, Facultatea de Comunicare și Relații Publice oferă tuturor studenților posibilitatea să desfăşoare stagii de practică profesională pentru a aprofunda cunoștințe teoretice și a exersa capacități și abilități specifice de comunicare, relații publice și publicitate. Studenții pot alege să își desfășoare stagiile individuale de practică în: agenţii de relaţii publice, sectorul corporatist privat sau nonprofit, firme de consultanţă; departamente de informare și relații publice instituționale (guvern, ministere, administrație prezidențială, parlament, primării etc); redacţii ziare, reviste, TV, radio, agenţii de presă.

Mobilități Erasmus+ și în interiorul Alianței CIVICA

Studenții beneficiază de mobilități de studiu și de practică prin intermediul programului Erasmus+. Mobilitățile de studiu pot dura între 3 și 12 luni, iar stagiile de practică între 2 și 12 luni. Toți studenții Facultății pot beneficia de mobilități în Germania, Spania, Portugalia, Belgia, Italia, Ţările de Jos, Grecia, Slovacia, Polonia, Turcia etc. Lista universităților partenere, poate fi accesată aici.

Din 2019, SNSPA este membră CIVICA, alianță universitară europeană care aduce împreună, într-un campus online, opt instituții de prestigiu în domeniul științelor sociale: Sciences Po (Franța), Bocconi University (Italia), Central European University (Ungaria), European University Institute (organizație interguvernamentală europeană), Hertie School (Germania), Stockholm School of Economics (Suedia) și London School of Economics and Political Science (Marea Britanie).

Studenții Facultății de Comunicare și Relații Publice pot, prin CIVICA, să beneficieze de experiențe europene de predare și cercetare, să urmeze cursuri cu certificare europeană (CIVICA) și să se bucure de toate facilitățile unui campus inter-universitar european.

Platformele utilizate pentru învățământul online

Pentru învățământul cu frecvență (ZI) activitatea online este derulată pe platforma dedicată, la aceasta adăugându-se activități sincron. În contextul creat de COVID 19 întreaga activitate didactică din Facultății a fost continuată în mediul online. Site-ul facultății cuprinde și o zonă accesibilă doar studenților (Campusul virtual), unde aceștia își pot verifica situația școlară sau notele.

Alte informații (ex. Centre de cercetare, parteneriate instituționale, conferințe organizate, parteneri de proiecte de cercetare etc.)

Sesiunea de comunicări științifice – ComunicarTe oferă un cadru de dezbatere și diseminare a rezultatelor cercetărilor sau proiectelor de cercetare realizate de studenți, acoperind un spectru larg de problematici din sfera științelor comunicării: comunicare organizaţională, comunicare interpersonală, relaţii publice, marketing și branding, comunicare publicitară, comunicare politică etc.
De-a lungul anilor, evenimentul a reunit nu doar prezentări ale lucrărilor științifice și dezbateri pe marginea acestora, ci și secțiuni complementare de eseuri, concursuri de fotografie, lansări de carte, workshop-uri etc. Din 2018, odată cu lansarea secțiunii Campanii de Comunicare, participanții au avut la dispoziție un brief de la o organizație reală pentru a propune o campanie de comunicare. Un juriu format din profesioniști îi consiliază și evaluează pe participanți.

Centrul de Cercetare în Comunicare este un centru dinamic, a cărui misiune este de a stimula cercetarea aplicată, focalizată pe probleme de actualitate specific românești, și de a crea un pol de cercetare recunoscut la nivel internaţional.
Center for EU Communication Studies este umbrela instituţională a primului cluster academic din România dedicat comunicării publice în context european.

Mai multe detalii referitoare la Cercetarea în Facultatea de Comunicare și Relații Publice, aici.