Programul de masterat “Project Management”

Masteratul, cu predare în limba engleză, este un masterat de top, unde predau practicieni conectați la standardele internaționale de project management!

Masteratul a primit în februarie 2011 recunoaștere internațională, fiind singurul program masteral de managementul proiectelor din România acreditat de către PMI Global Accreditation Center for Project Management Education Programs (PMI GAC).

Cursuri:

În construirea planului de învăţământ se combină metodologiile clasice de management de proiect (”Waterfall”) cu cele alternative (”Agile”, ”Scrum”) şi cu abilităţi sociale (tehnici de prezentare, comunicare şi leadership în proiecte).

  • Managementul Proiectelor
  • Leadership și managementul echipei de proiect
  • Tehnici de prezentare
  • Aplicații informatice pentru managementul proiectelor (Microsoft Project)
  • Management strategic
  • Strategii și tehnici de atragere a finanțării de la UE
  • Managementul riscurilor
  • Managementul proceselor
  • Metode alternative de management de proiect (Agile, Scrum)
  • Evaluarea și auditul proiectelor

Avantaje: Masteratul în Management Proiectelor cu predare 100% în limba engleză are o pronunțată componentă aplicativă, fiind un program universitar esențialmente profesional. Cursurile se desfășoară modular, în cursul serii. Se pune un mare accent pe însușirea tehnicilor și instrumentelor specifice de inițiere, planificare, monitorizare, control și încheiere a proiectelor. Fiind un masterat acreditat de PMI GAC, atât programa de învățământ, cât și modul de predare respectă Project Management Body of Knowledge, considerat cel mai utilizat și apreciat standard de management de proiect pe plan internațional.
Profesorii masteratului sunt deopotrivă teoreticieni și practicieni în domeniul proiectelor și al managementului, ceea ce constituie un element de valoare adăugată, masteranzii fiind expuși unui evantai de lecții învățate și bune practici, pe care le pot transpune în propriile proiecte.

Descrierea programului:

Masteratul Managementul Proiectelor (“Project Management”) contribuie la profesionalizarea managementului de proiect în România, atât prin formarea de specialişti în implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cât și prin pregătirea specialiştilor în implementarea proiectelor cu finanțate privată, menite a contribui la dezvoltarea companiilor și a mediului de afaceri în general.

Expertiza corpului profesoral este recunoscută atât în mediul universitar cât mai ales în mediul privat. Metodele de învățare sunt inovative și interactive, ele sunt menite să permită dobândirea de cunoștințe și instrumente necesare atât pentru managementul proiectelor derulate în mediul privat, la nivel național și internațional, cât și pentru gestionarea proiectelor cu finanțare europeană.

Masteratul Project Management se adresează:

  • celor care doresc să se specializeze în managementul proiectelor cu finanțare publică și/sau privată (viitori manageri de proiect, membri ai echipei de proiect, membri ai biroului de proiecte – PM Office sau ai grupului de experți în proiecte, consultanți, formatori);
  • celor care doresc să se specializeze în pregătirea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană (funcționari din administrația publică, consultanți, angajați ai companiilor publice sau private interesate de atragerea fondurilor nerambursabile europene);
  • celor care au experiență în management de proiect și caută oportunități de profesionalizare în domeniu, prin alinierea la bunele practici internaționale și/sau certificarea ca manageri de proiect profesioniști (conform standardului internațional al PMI – Project Management Body of Knowledge PMBok).

Oportunităţi de angajare după absolvire:

Absolvenții masteratului se pot angaja ca manageri de proiect sau directori de proiect în diferite organizații și în diferite domenii – atât în sectorul profit, cât și în cel non-profit.
Absolvenții noștri coordonează proiecte în diferite domenii: construcții, IT, financiar-bancar, producție, retail, dezvoltarea resurselor umane, socio-cultural etc.
O altă posibilitate de angajare este în sectorul public, mai exact în unitățile care gestionează proiecte și programe finanțate de Uniunea Europeană (autorități de management, organisme intermediare, unități pentru implementarea proiectelor din administrația centrală și locală).

Cele mai compatibile ocupații (conform COR) sunt: manager proiect, manager îmbunătăţire procese, director de program, manager general, manager, şef proiect bancă, manager proiect informatic, manager al sistemului de management al riscului.

Testimoniale

Ce spun absolvenţii despre acest masterat

“Experienţa mea la acest masterat a fost una din care am învăţat foarte multe lucruri folositoare job-ului pe care îl am. În acelaşi timp, am cunoscut oameni, mi-a crescut reteaua de cunoştinte şi am calatorit impreuna cu o parte din colegii mei. Desi syllabus-ul unor materii poate fi uşor adaptat tematicii mari a master-ului (globalizare, EU institutions), majoritatea cursurilor au fost foarte bine structurate şi au avut materiale preţioase, pe care le folosesc şi acum. Am recomandat mai departe acest program, atât prietenilor mei, cât si colegilor, deoarece este un program care ajuta atât angajatţii care au nevoie de o aprofundare a elementelor de PM, cât şi antreprenorilor care doresc să îşi organizeze mai bine afacerea.” – Laura Filip, Technical Support Supervisor, Honeywell Romania

“Pentru mine, faptul că am decis să urmez acest program de masterat din cadrul SNSPA reprezintă un motiv de mândrie, întrucât această alegere s-a dovedit a fi una foarte bună atât din perspectiva experienței în sine, cât și datorită corpului profesoral orientat spre un val mai actual de învățământ cu influențe de training. Recomand acest program masteral atât celor inițiați, care vor să aprofundeze, cât și celor care încă nu știu cu ce se mănâncă această profesie și vor să înțeleagă pașii de început.”- Raul Stadler, PMP – PMO Manager Garanti Bank Romania

Taxa de şcolarizare pe an: 4.000 lei