Admiterea 2020 la SNSPA

SNSPA are un portofoliu complex, format din zece programe de studii universitare de licenţă: administraţie publică, administraţie europeană, comunicare şi relaţii publice, publicitate, comunicare și media emergente, management, ştiinţe politice, relaţii internaţionale şi studii europene, sociologie şi psihologie.

 

Calendarul admiterii: Sesiunea iulie 2020

Admiterea la studiile universitare de licenţă din cadrul SNSPA se desfăşoară în luna iulie 2020, imediat după examenul de bacalaureat.

Facultatea de Ştiinţe Politice va începe selecţia candidaţilor încă din primăvară. La prima sesiune de pretestare, desfăşurată în luna aprilie 2020, candidaţii vor avea ocazia să-şi evalueze cunoştinţele la disciplinele de concurs. Cei care vor dori să obţină o notă mai mare, precum şi cei care încă nu s-au decis, o pot face în cea de-a doua sesiune de pretestare, desfăşurată în luna iulie.

 

Facultatea de Administraţie Publică

Înscrieri: 10-11 , 13-16 iulie 2020
Proba de concurs: 18 iulie 2020

ADMITERE

80% nota obţinută la examenul de admitere*
*Examen scris (examen tip grilă), la una dintre urmatoarele discipline, la alegere: Istorie, Limba Română, Geografie,Limba engleză, Economie sau Stat și democrație

20% media examenului de bacalaureat

Subiectele valabile pentru concursul de admitere sesiunea iulie 2020 vor fi publicate pe site-ul facultăţii, administratiepublica.eu. Dintre toate aceste întrebări, vor fi alese 30 pentru examenul grilă.

 

Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice

Înscrieri: 13-17 iulie 2020
Proba de concurs: 19 iulie 2020

ADMITERE

Examen scris, la una dintre urmatoarele discipline, la alegere: Limba şi literatura română, Limba engleză, Istorie, Psihologie sau Economie.

Propunerile de subiecte la toate disciplinele vor fi publicate pe site-ul facultăţii, comunicare.ro. În ziua concursului de admitere vor fi extrase 3 subiecte dintre cele 45 propuse, pentru fiecare disciplină.

 

Facultatea de Management

Înscrieri: 10-11 iulie, 13-15 iulie 2020
Proba de concurs: 17 iulie 2020

ADMITERE

65% nota obţinută la Examen scris (tip grilă)*
* Test-grilă, cu întrebări sau probleme dintr-o singură disciplină, la alegerea candidatului, din: Economie, Geografie, Istoria României, Limba Română (Gramatică), Limba Engleză, Matematică sau Logică.

35% media de la bacalaureat

Facultatea de Management propune candidaţilor o listă de subiecte posibile pentru proba scrisă la fiecare dintre disciplinele de concurs. Propunerile de subiecte vor fi publicate pe site-ul facultăţii, facultateademanagement.ro. Dintre aceste subiecte, în ziua examenului, vor fi trase la sorţi câte 30 de subiecte pentru Economie, Geografie, Istoria României, Logică și Limba Engleză şi 10 pentru Matematică.

 

Facultatea de Ştiinţe Politice

Înscrierea la cele două sesiuni de pretestare se face numai online, pe admitere.politice.ro. Cum se desfăşoară admiterea la Facultatea de Ştiinţe Politice, aici.

 

Prima sesiune de pretestare

Înscrieri: 17 februarie – 9 aprilie 2020
Pretestare: 11 aprilie 2020

A doua sesiune de pretestare

Înscrieri: 11 mai – 12 iulie 2020
Pretestare: 14 iulie 2020

 

ADMITERE

Examen scris, susținut în două sesiuni de pretestare la una dintre următoarele discipline, la alegere: Filosofie, Sociologie, Economie, Psihologie, Istorie, Matematică, Logică sau Limba română.

Până la data de 15 iulie 2020, candidaţii care au promovat examenul de bacalaureat au obligaţia de a completa contul de utilizator deschis pe admitere.politice.ro media generală a examenului de bacalaureat. Ierarhizarea candidatilor declaraţi admişi se va face pe baza notei obţinute la proba scrisă susţinută în cel puţin una din cele două sesiuni de pretestare (dacă un candidat participă la ambele sesiuni de pretestare, va fi luată în considerare nota cea mai mare).

Calendarul admiterii la facultăţile SNSPA poate fi consultat aici.

Comments are closed.