Admitere Snspa Facebook Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative
Admitere la noile programe de masterat ale DRIIE
sep 3, 2013

Prin Hotărârea de Guvern nr. 581/2013, au fost aprobate noi programe de masterat în cadrul Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (DRIIE): Diplomaţie şi Negocieri, Development, Cooperation and Humanitarian Aid şi Studii Avansate în Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană.

Admiterea la cele 3 programe de masterat se organizează în luna septembrie 2013, astfel:

Înscrieri: 2-23 septembrie 2013;

Susţinere interviu: 25-26 septembrie

Afişarea rezultatelor: 27 septembrie 2013

Număr de locuri, aici.

 

Programul de masterat Diplomaţie şi negocieri se adresează persoanelor care practică sau doresc să practice activităţi diplomatice şi de negociere internaţionale. Abordarea curriculară este făcută din perspectiva știinţelor politice, însă – ţinând cont de natura specializării – conţine numeroase elemente de interdisciplinaritate, presupunând cunoştinţe de bază în cel puţin una din specializările: Ştiinţe Politice, Sociologie, Administraţie Publică, Administraţie europeană, Relaţii internaţionale şi integrare europeană, Drept, Drept european, Comunicare şi relaţii publice, Psihologie, Filosofie. Mai multe detalii, aici.

Condiţii de admitere, aici.

 

Programul de masterat Development, International Cooperation and Humanitarian Aid este construit cu scopul de a forma viitorii specialişti şi experţi în domeniul dezvoltării internaţionale şi ajutorului umanitar, specialişti de care România are nevoie odată cu angajamentul asumat prin tratatul de aderare la Uniunea Europeană prin care îşi asumă să acorde 0,33% din Produsul Naţional Brut, ţărilor în curs de dezvoltare. În acest context este o nevoie tot mai mare de specialisti capabili sa înteleaga noul statut de donator international al României si sa urmeze o cariera disponibila în sistemul national de asistenta pentru dezvoltare cât si în reteaua internationala de organisme neguvernamentale si institutii europene si internationale de profil aflata în continua crestere. Mai multe detalii, aici.

Condiţii de admitere, aici.

 

Programul de masterat Studii avansate de relaţii internaţionale şi integrare europeană se adresează absolvenţilor de studii superioare interesaţi de cercetarea proceselor şi a evoluţiei Uniunii Europene dintr-o perspectivă teoretică specifică şi celor care doresc să­-şi construiască expertiza pe zona teoretică a politicii internaţionale. Programul urmăreşte să formeze specialişti cu înaltă calificare în domeniu şi sa pregateasca candidaţii la studii de doctorat în Ştiinţe politice. Programul răspunde unei nevoi specifice cauzate de integrarea României în Uniunea Europeană prin conectarea dezbaterilor academice şi a direcţiilor de cercetare în domeniu din România la cele din Uniune, cu scopul de a depăşi decalajele existente şi de a contribui la o mai bună înţelegere, din partea publicului larg, a Uniunii Europene şi a sistemului internaţional din care România face parte. Mai multe detalii, aici.

Condiţii de admitere, aici.

 

©2013 SNSPA. Toate drepturile rezervate.