Admitere Snspa Facebook Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative
Seara masteratelor Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană
iun 15, 2015

Miercuri, 17 iunie 2015, în cadrul „Serilor Masteratelor la SNSPA”, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (DRIIE) organizează workshop-ul tematic “Ministerul Afacerilor Externe: how is made?” Acesta va fi urmat de o sesiune de informare privind oferta şi admiterea la programele de masterat ale DRIIE. Evenimentul va avea loc la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A, sector 1), etaj 4, sala 428, începând cu ora 17.00.

Worshop-ul este menit să răspundă următoarelor ȋntrebări: vrei sa lucrezi la Ministerul Afacerilor Externe? Cum funcționează un Minister de Externe? Ce presupune diplomația? Cum sunt pregătite dosarele în relațiile diplomatice? Care este activitatea misiunilor diplomatice? Cum este semnat un acord, într-un context internațional dominat de crize globale?

Workshop-ul va fi ţinut de către prof.univ.dr. Iordan Gh. Bărbulescu, directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană, Preşedintele Senatului Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

Fost diplomat in cadrul Ministerului de Afaceri Externe, prof. Barbulescu a fost decorat in 2002 cu Ordinul National "Serviciul credincios" in grad de cavaler pentru contributia adusa la promovarea politicii externe a Romaniei, iar in 2007 i s-a decernat premiul "Personalitatea anului pentru o Romanie Europeana".

Detine doctoratul in Stiinte Politice si Sociologie obtinut la Universitatea  din Bilbao, Spania si a urmat cursuri de perfectionare profesionala in Belgia, Danemarca, Grecia, Luxemburg, Franta si Spania.

Este coordonatorul  Catedrei Jean Monnet al Comisiei Europene.si al altor proiecte europene precum „Cooperare inter-universitară pentru dezvoltarea de cursuri şi programe de masterat de calitate în domeniul evaluării de programe şi politici publice", „Competente, calitate, flexibilitate si ocupabilitate in oferta educationala a programelor de masterat”.

Este expert in relatii internationale si studii europene si a sustinut numeroase cursuri in tara si in strainatate, fiind si autorul mai multor carti cu privire la Uniunea Europeana (precum UE: aprofundare si extindere, UE: de la national la federal, UE: politicile extinderii, UE: sistemul institutional, UE: procesul decizional).

Toţi cei care doresc să participe sunt rugaţi să confirme prezenţa pe adresa de e-mail: anamaria.costea@dri.snspa.ro sau să completeze acest formular.

Vă aşteptăm!

©2013 SNSPA. Toate drepturile rezervate.