Admitere Snspa Facebook Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative
Fii student la Masteratul de EU Communication & Governance şi ai ocazia să vezi cum funcţionează Uniunea Europeană „la ea acasă”!
iul 31, 2014

20 de studenţi ai Masteratului de EU Communication & Governance pot beneficia, în semestrul al II-lea al anului universitar 2014-2015, de un stagiu de o săptămână la Institute for European Studies (Vrije Universiteit Brussels) din Bruxelles.

Stagiul include atât cursuri despre instituțiile Uniunii, politicile europene sau procesele de decizie din cadrul UE, cât și vizite de lucru la Comisia Europeană, Parlamentul European sau Consiliul European. Stagiul este finanțat integral prin proiectul POSDRU „Euroantreprenoriat – calificări universitare pentru europenizarea societății românești”, implementat de Facultatea de Comunicare și Relații Publice a SNSPA.

Programul de masterat, disponibil numai în limba engleză, contribuie la europenizarea sferei publice româneşti prin crearea a două seturi de competenţe corelate. Primul set constă într-o bună cunoaștere și înțelegere a modului în care funcționează UE, inclusiv mecanismele decizionale, aspectele socio-economice și cadrul inter-instituțional, cu un accent deosebit pus pe procesele de construire a politicilor europene printr-un dialog constructiv cu deținătorii de interese cheie. Cel de-al doilea set de competențe vizează comunicarea în UE, înțeleasă ca politică menită să medieze relația dintre sfera publică europeană și sfera publică națională.

Mai multe detalii, aici.

©2013 SNSPA. Toate drepturile rezervate.